Από πού θα βρει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια

Επιφυλακτικοί οι ένστολοι για τις υποσχέσεις

Από πού θα βρει η κυβέρνηση τα ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια
Από το πρωτογενές πλεόνασμα και τα έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του μαύρου χρήματος υπόσχεται η κυβέρνηση ότι θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα για να γίνει πράξη η υπόσχεσή της να μην παγώσουν τελικά τα ειδικά μισθολόγια. Πρόκειται όμως για χρήματα που θα λείψουν από πολίτες που παλεύουν, με κρατική στήριξη, να ξεφύγουν από τη φτώχεια.
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των ενστόλων απέναντι στις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι τελικά δεν θα παγώσει τα ειδικά μισθολόγια.
«Θα ξανασυζητηθεί το δικό μας το θέμα, έχει παγώσει έως το τέλος του έτους. Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τότε. Ψάχνουν τα βρουν ισοδύναμα, απ' ότι γνωρίζουμε δεν τα έχουν βρει ακόμη» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών.
Η κυβέρνηση αναζητά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ για να μην παγώσουν οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι μισθολογικές αυξήσεις ανά διετία ή τριετία, στα ειδικά μισθολόγια που αφορούν περίπου 220.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, όπως ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ.
Το μεγαλύτερο ισοδύναμο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, θα είναι το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός. Το Ταμείο θα προικοδοτηθεί με περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες και εισπράξεις από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και τη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων καταθέσεων.
Η διάταξη που ψηφίστηκε χθες και μένει να δούμε αν θα ακυρωθεί εφόσον βρεθούν τα ισοδ��ναμα, προβλέπει ότι τα ειδικά μισθολόγια παγώνουν από τον Ιανουάριο του 2017 έως και το Δεκέμβριο του 2018.
Μέρος των ισοδύναμων πάντως θα καλυφθεί από τη μείωση δαπανών σε συγκεκριμένους κωδικούς δαπανών που αφορούν εξοπλισμούς.
«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όμως, εμείς μπορούμε και θα καλύψουμε από κωδικούς, ιδίως των εξοπλισμών, τα χρήματα τα οποία προβλεπόταν και αντιστοιχούσαν σε εμάς» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top