Τη νίκη του υποψηφίου των Πρασίνων στην Αυστρία χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Νίκη για όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο» χαρακτηρίζει την ήττα του υποψηφίου της ακροδεξιάς

Τη νίκη του υποψήφιου των Πρασίνων Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν στις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία χαιρετίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «η ανάδειξη ενός Πράσινου για πρώτη φορά στο ύπατο αξίωμα της Αυστριακής Δημοκρατίας και μάλιστα σε βάρος ενός υποψήφιου της ακροδεξιάς, συνιστά νίκη για όλο τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της Αυστρίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πάντως ότι τα πολύ υψηλά ποσοστά του ακροδεξιού υποψήφιου στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο, αλλά και οι ανησυχητικές επιδόσεις των ακροδεξιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι καιρός να σημάνουν κόκκινο συναγερμό για όλη την Ευρώπη.
«Η ξενόφοβη ρατσιστική άκρα δεξιά είναι προ των πυλών της εξουσίας, αν δεν τις έχει ήδη διαβεί», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «μόνο η συστράτευση και η ενεργοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων σε μια μεγάλη συμμαχία για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, μπορεί να αναχαιτίσει τη διολίσθηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών στον αυταρχισμό, την ξενοφοβία και την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top