ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: 10 και όχι 11 δις θα δοθούν στην Ελλάδα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

​Στα 10 δισ ευρώ θα ανέλθει η 2η δόση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με πηγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία έχει άμεση γνώση των συζητήσεων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι υπουργοί οικονομικών αύριο Τρίτη θα καταλήξουν να εγκρίνουν την εκταμίευση 10 δισ ευρώ προς την Ελλάδα, στη βάση της εκπλήρωσης των "17 +1" προαπαιτούμενων (όπου το "+1" είναι ο μηχανισμός των εφεδρικών μέτρων).

Η έκθεση συμμόρφωσης της τρόικας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, διότι πρέπει να μεταφραστούν επισήμως όλες οι σελίδες της νομοθεσίας που πέρασαν την Κυριακή από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το βασικό ύψος της δόσης έμενε να εγκριθεί από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ το Euro Working Group προετοιμάζει σήμερα τη συζήτηση των υπουργών. Το EWG θα παραδώσει στους υπουργούς κείμενο με "αγκύλες", δηλαδή με ανοιχτά και υπό διαπραγμάτευση σημεία. Το εύρος του ποσού αναμένεται να είναι στο σχετικό κείμενο "από 7 ως 11 δισ ευρώ". Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελικό ύψος που θα διαλέξουν οι υπουργοί θα είναι τα 10 δισ ευρώ.

Νωρίτερα πάντως το πρακτορείο Bloomberg έδωσε στην δημοσιότητα το προσχέδιο της συνεδρίασης του αυριανού Eurogroup, το οποίο δίνει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος. Σύμφωνα με το προσχέδιο, η δόση στην Ελλάδα θα είναι ύψους 11 δισ ευρώ και θα μοιραστεί ως εξής: 7,2 δισ. ευρώ θα δοθούν για τις αποπληρωμές των ελληνικών ομολόγων και 3,8 δισ. ευρώ θα δοθούν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου.

Κοντή γιορτή να δούμε τελικά, τι θα αποφασιστεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top