Σκουρλέτης: «Το υπερταμείο δε θα έχει ως σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις»

«Ο ορίζοντας αυτού του ταμείου δεν ταυτίζεται με τον ορίζοντα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους»

​Για το υπερταμείο και το σκοπό που δημιουργείται μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν πρόκειται για ένα ταμείο, το οποίο αποκλειστικά έχει σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Υπάρχουν οι δικλείδες, όπου ο πολιτικός προϊστάμενος αυτού του ταμείου θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών, σήμερα είναι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεθαύριο θα είναι κάποιος άλλος», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Ο ορίζοντας αυτού του ταμείου δεν ταυτίζεται με τον ορίζοντα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που δεν είναι σε πρόγραμμα, όπως η Γαλλία, με θετικά αποτελέσματα. Αυτό το μοντέλο έχουμε “ξεσηκώσει” στην πρόταση για τη διαμόρφωση αυτού του Ταμείου».

Καταλήγοντας μάλιστα ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ταμείο, το οποίο θα έχει σαν σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις. Μέσα στους τέσσερις πυλώνες, βεβαίως, ένας είναι το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι αυτό που είναι. Θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει υπό τη σκέπη του, αλλά οι υπόλοιποι έχουν ένα διαφορετικό προσανατολισμό και στόχευση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top