Σόιμπλε: Γνωστές οι θέσεις μας, απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Τι είπε η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και γιατί συνέστησε «υπομονή»

Σόιμπλε: Γνωστές οι θέσεις μας, απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Υπομονή μέχρι το αυριανό Eurogroup συνέστησε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόσο όσον αφορά το θέμα της αξιολόγησης όσο και για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Αύριο συνεδριάζει το Eurogroup, σήμερα το EuroWorking Group. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξαν πολύ εντατικές εργασίες. Δεν θα ήθελα τώρα, μια μέρα πριν από τη μεγάλη συνάντηση επί της οποίας εργάζονται όλοι, να κάνω αξιολογήσεις» είπε η Φριντερίκε φον Τίσενχάουζεν, καλώντας «να περιμένουμε τι θα βγει αύριο».

Η ίδια, απαντώντας στο αν θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε: «Γνωρίζετε τη θέση της κυβέρνησης, ότι θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη, αλλά και τη θέση μας σε ό,τι αφορά πιθανή ελάφρυνση χρέους. Δεν υπάρχει εδώ τώρα κάποια αλλαγή. Οδεύουμε προς μια σημαντική συνάντηση αύριο, σήμερα ακόμη γίνεται σημαντική προεργασία των υφυπουργών. Η στάση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει».

Ερωτώμενη σχετικά με το ύψος της επόμενης δανειακής δόσης που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες υπήρξε αντικείμενο πολλών αναφορών στα ΜΜΕ, η Τισενχάουζεν επισήμανε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει πλάνο εκταμίευσης με συγκεκριμένους αριθμούς.

Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση, είπε δεν εναπόκειται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ή στη γερμανική κυβέρνηση να αξιολογήσουν το πού βρίσκεται η εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών βημάτων στην Ελλάδα και δήλωσε βέβαιη πως αύριο στο Eurogroup «θα κατατεθεί από τους θεσμούς μια έκθεση για το πού βρίσκεται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top