Διαβεβαιώσεις Κατρούγκα��ου: Κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει χρήματα από το ΕΚΑΣ

Θα γίνει νόμος του κράτους

​Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ζητηθούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ και ότι αυτό θα γίνει νόμος του κράτους έδωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.

Όπως είπε, θα κατατεθεί τροπολογία για το θέμα αυτό, τονίζοντας ότι «προσπαθήσαμε να αντικαταστήσουμε αυτό στο οποίο αποσκοπούσε το ΕΚΑΣ με άλλα μέτρα, όπως η εθνική σύνταξη και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η σχετική εγκύκλιος θα κατατεθεί πιθανόν σήμερα και θα αφορά στα εισοδήματα του 2015.

Χαρακτήρισε ακόμα «αδικία» την επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους που το έχουν λάβει α��ό την αρχή του έτους, ενώ διέψευσε πως οι αλλαγές στο χρόνο εφαρμογής των αυξήσεων σε ειδικούς φόρους, έγιναν ως ισοδύναμο για να μην επιστραφεί το ΕΚΑΣ.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ακόμα ότι το Κοινωνικό Ταμείο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή είναι ένα μέτρο εξισορρόπησης στα άδικα μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας όμως ότι το Ταμείο δεν θα αφορά μόνο στο ΕΚΑΣ.

Όσο για το πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ο υπολογισμός θα γίνει βάσει των στοιχείων από το 2002 και μετά, καθώς, όπως είπε δεν υπάρχει πληρότητα στοιχείων στο ψηφιακό σύστημα για τον υπολογισμό του εργασιακού βίου.

Τέλος για τις νέες συντάξεις τόνισε πως όλες οι αιτήσεις που έγιναν από τα μέσα Μαΐου και μετά θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, το οποίο είναι απλούστερο, με αποτέλεσμα οι συντάξεις να βγαίνουν πιο γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top