Τσακαλώτος για υπερ-ταμείο: «Έχετε δίκιο!Δεσμεύουμε τη χώρα αλλά κάθε εμπόδιο για καλό!»

Κατηγόρησε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά πως επιχειρεί να «ρίξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν γίνει Πρωθυπουργός

​Στη σφοδρή κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για το υ��ερ-ταμείο, απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, παραδέχτηκε τον αιώνιο κίνδυνο εκποίησης όλης της Δημόσιας Περιουσίας της χώρας (που δημιουργεί το νέο υπερ-ταμείο) λέγοντας:

«Δεν μας άρεσε το Ταμείο αλλά μαζί με τον κ. Τσίπρα είπαμε μήπως αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε:

«Το ΚΚΕ μου λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά. Απαντώ πως υπάρχει κίνδυνος. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο λαός “κάθε εμπόδιο για καλό”».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ):

«Φροντίσαμε να υπάρχει ειδική αναφορά σε υπηρεσίες γενικού συμφέροντος ότι αποκλείεται η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση του από όλους τους πολίτες», ενώ απάντησε και στην κριτική που του ασκεί η ΝΔ για το θέμα:

«Δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ταμείου. Δεν είναι το ίδιο. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο για ιδιωτικοποιήσεις και όχι για επενδύσεις. Εμείς λέμε ότι όσα περιουσιακά στοιχεία έχει το Ταμείο δεν είναι μόνο προς ιδιωτικοποιήσεις… Κάθε εμπόδιο το κάνουμε για καλό. Μας λέτε ότι δεσμεύουμε την χώρα. Έχετε δίκαιο. Θέλουμε να δεσμεύσουμε την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Σε αλλαγή σελίδας και αυτό περνά μέσα από την αξιοποίηση του ταμείου».

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ «ΡΙΞΕΙ» ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ανέφεραν προ ημερών ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να υπερψηφίσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και απέδωσε την αλλαγή στάσης της ΝΔ στην παρέμβαση του κ. Σαμαρά, ο Υπουργός Οικονομικών είπε:

«Στην επιτροπή είπα ότι είναι κρίμα ο Σαμαράς να αλλάζει την προοπτική του κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει το Ταμείο. Πριν από 23 χρόνια ένας υπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό. Σήμερα, 23 χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος θέλει να ρίξει και πάλι έναν Μητσοτάκη αλλά πριν αυτός γίνει πρωθυπουργός».

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 24ΗΣ ΜΑΪΟΥ:

«Δεν θα πω τι θα δούμε στο Eurogroup στις 24 Μαΐου. Θα πω τι δεν θα δείτε. Δεν θα δείτε το υποσημείωμα ότι θα κουρέψουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τα ομόλογά τους που σημαίνει ότι θα χρειαστούν πάλι ανακεφαλαιοποίηση. Ό,τι πάρουμε στο χρέος θα είναι με ορισμό, δεν θα είναι μία υπόσχεση "θα δώσουμε κάτι, αν χρειαστεί", θα υπάρχει αυτόματος και αντικειμενικός τρόπος», ενώ έδωσε έμφαση στο θέμα του χρέους, λέγοντας:

«Αν πάρουμε κάτι για το χρέος θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία. Θα είναι σήμα στις αγορές για οικονομική σταθερότητα».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ:

Παραδέχτηκε ότι μεταξύ των μέτρων 5,4 δις ευρώ υπάρχουν «και μέτρα άδικα» ενώ για τον «κόφτη» υποστήριξε: «Τι θέλανε, αντί 5,4 δισ. μέτρα να φέρουμε 9 δισ. μέτρα; Κι όχι μόνο φέραμε τον κόφτη που στο κάτω-κάτω δεν είναι δικής μας έμπνευσης», ενώ αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση:

«Δηλαδή εσείς τι θα κάνατε αν είχατε τον στόχο 4% και είχατε πλεόνασμα 2%, δεν θα παίρνατε μέτρα;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top