Το δούλεμα της Μπακογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ-«Ντροπή» το υπερ-ταμείο

«Οι ευθύνες καταλογίζονται και σε κόμματα και σε πρόσωπα»

Το δούλεμα της Μπακογιάννη στον ΣΥΡΙΖΑ-«Ντροπή» το υπερ-ταμείο

«Ντροπή» και «παράδοση εθνικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε το υπερ-ταμείο η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή.

«Στην ταπεινωτική σύμβαση των Βερσαλλιών που υπέγραψε η Γερμανία μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν η αιτία του Β Παγκόσμιου Πολέμου, τέτοιο Ταμείο δεν προβλεπόταν», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «είναι γνωστό πως είμαι φιλελεύθερη και υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με κανόνες. Όχι όπως επιχειρείται να το κάνετε εσείς. Οι ευθύνες που έχετε θα σας καταλογιστούν. Μπορείτε να αλλάζετε γνώμη, να μην ντρέπεστε και να μην έχετε προβλήματα συνείδησης, όμως, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Στην πολιτική οι ευθύνες καταλογίζονται και σε κόμματα και σε πρόσωπα».

Παράλληλα, αναφερόμενη στο πολυνομοσχέδιο και την συγκρότηση του Ταμείου, είπε:

«Επί τρεις μέρες προσπαθώ να πείσω την κυβέρνηση να προσθέσει τη φράση πως ότι πρόκειται να πάει στο Ταμείο θα το αποφασίζει η Βουλή. Δεν το κάνετε γιατί το μόνο που εξαιρέσατε είναι τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ακίνητα Natura και Ramsar. Στους νόμους ότι ρητώς δεν εξαιρείτε, επιτρέπεται. Το Ταμείο θα έχει την δυνατότητα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο να έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Αυτό το δικαίωμα δεν σας το δίνουμε εμείς, οι φιλελεύθεροι.Είναι ντροπή, παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχετε».

Για να καταλήξει «δουλεύοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγαπά τους φτωχούς και γι’ αυτό θέλει να μεγαλώσει ο αριθμός τους. Δυστυχώς θα πετύχει να φτωχοποιήσει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Παραδεχθήκατε ότι το σπιράλ της ύφεσης θα συνεχιστεί και αυτό σημαίνει ότι δεν θα πετύχετε τους στόχους και θα πάμε στον περίφημο κόφτη. Θα υποχρεωθείτε να κόψετε δαπάνες άτσαλα και δεν θα τις επιλέξετε εσείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top