Να απαλλαγούν τα μικρά νησιά από τον ΕΝΦΙΑ ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο

Την απαλλαγή των μονίμων κατοίκων των μικρών νησιών (με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων) από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, «για λόγους προστασίας της νησιωτικότητας», όπως αναφέρουν.
Οι 11 βουλευτές επισημαίνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά και κατά συνέπεια και τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων τους είναι ελάχιστα, ότι δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία και οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες.
Οι βουλε��τές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top