Χουλιαράκης: Υπομονή, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους σε κάνα-δυο χρόνια!

Μίλησε για περικοπή των δαπανών του κράτους αλλά όχι με οριζόντιο τρόπο

Για περικοπή δαπανών του κράτους έκανε λόγο ο Γιώργος Χουλιαράκης στην ομιλία του στη Βουλή, μιλώντας και για μείωση των φόρων αλλά... μετά από ένα με δύο χρόνια.

Όπως είπε ο ίδιος, απαντώντας και στις βολές της αντιπολίτευσης ότι επιβάλλουν μόνο φόρους και δεν περικόπτουν τις δαπάνες, η κυβέρνηση από τον επόμενο μήνα θέτει σε εφαρμογή την αναθεώρηση του συστήματος δαπανών.

«Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι παίρνοντας λίγα από πολλούς κι ο άλλος πολλά από λίγους. Ο πρώτος σημαίνει μείωση φόρων κι ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών, αλλά οριζόντιες περικοπές στις δαπάνες, που θέλει η ΝΔ και σημαίνει περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Εμείς θα μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά με τρόπο που θα δημιουργήσει χώρο για να μειωθούν οι φόροι μετά από ένα με δύο χρόνια» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χουλιαράκης ισχυρίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν προβλέπει ούτε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο σε σχέση με τη συμφωνία του Αυγούστου. Μάλιστα, τόνισε πως χάρη στην πολύ καλύτερη πορεία των εσόδων, τα μέτρα είναι λιγότερα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χουλιαράκης είπε πως το 2015 όχι μόνο πιάστηκαν οι στόχοι αλλά υπήρξε και υπέρβαση πλεονάσματος, ενώ όσον αφορά τον περίφημο «κόφτη» επεσήμανε πως «ο μηχανισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top