Στο ΠΛΕΥΡΟ της Αθήνας ο Γιούνκερ: «Μείωση του χρέους ΤΩΡΑ! Έχουμε πάρει πολλά και δώσαμε λίγα»

Αυξάνονται οι φωνές για γενναία ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Στο ΠΛΕΥΡΟ της Αθήνας ο Γιούνκερ: «Μείωση του χρέους ΤΩΡΑ! Έχουμε πάρει πολλά και δώσαμε λίγα»

​Την διαφοροποίησή του από τη γραμμή του Βερολίνου, στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε για μια ακόμα φορά με εμφατικό τρόπο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο κ. Γιούνερ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τώρα.

«Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν και στους ίδιους δραματικούς τόνους συνέχισε:

«Έχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top