Λιου σε Ντάισελμπλουμ: «Δείξτε μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος»

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων και στη σύνοδο των G7

Λιου σε Ντάισελμπλουμ: «Δείξτε μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος»

​Νέα ηχηρή παρέμβαση για το χρέος έκανε για μια ακόμα φορά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου στη σύνοδο των G7 που πραγματοποιείται στην Ιαπωνία.

Ο κ. Λιου, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά στο πώς θα μπορέσει το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο.

Συζήτησε ακόμα με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών την πρόοδο που έχει σημειωθεί ��τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματά του προς τους Ευρωπαίου εταίρους μας έστελνε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας πως για να είναι αξιόπιστο το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει περισσότερο ρεαλιστικούς στόχους για τα πλεονάσματα, καθώς και μια γενναία ρύθμιση του χρέους.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου στο οποίο τελικά δεν θα παραβραθεί η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ο Πολ Τόμσεν, κι ενώ στην Αθήνα εκτυλίσσεται μια άγρια σύγκρουση για τη σκληρή φοροεπιδρομή που έρχεται στα εισοδήματα των πολιτών με το νέο πολυνομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top