ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΕΜΠΛΟΚΗ με τον κόφτη – Στον ΑΕΡΑ το Eurogroup της 24ης Μαΐου

Δεν θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, αλλά θα κατατεθεί τροπολογία

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΕΜΠΛΟΚΗ με τον κόφτη – Στον ΑΕΡΑ το Eurogroup της 24ης Μαΐου

​Εμπλοκή στο… παρά πέντε φαίνεται ότι παρουσιάστηκε για μια ακόμα φορά στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, αυτή τη φορά για τον «κόφτη» δημοσιονομικών δαπανών, με αποτέλεσμα όλα να είναι στον αέρα και οι πιθανότητες να μην υπάρξει απόφαση ούτε και στο Eurogroup της 24ης Μαΐου είναι πολύ σοβαρές.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τελικά ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, ή αλλιώς «κόφτης» δεν θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη μαζί με το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλους τους έμμεσους φόρους, αλλά θα έρθει ως τροπολογία το Σάββατο.

«Οι διατάξεις για τον Μηχανισμό Δημοσιονομικής Διόρθωσης, για λόγους τεχνικής επεξεργασίας, θα κατατεθούν ως τροπολογία στη Βουλή μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου», ανέφεραν χαρακτηριστικά ανώτατες πηγές του υπουργείου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αγωνία για το τι σημαίνει η καθυστέρηση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θέλει σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τα στοιχεία της Eurostat κάθε Απρίλιο, να αποφασίζει τότε ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών ποιες περικοπές θα γίνονται, τις οποίες και θα προωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, ενεργοποιώντας τον «κόφτη». Σε περίπτωση μάλιστα που δεν το κάνει αυτό ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, τότε θα αποφασίζουν ο�� δανειστές για το ποιες περικοπές θα γίνουν.

Από την άλλη πλευρά οι δανειστές, και ειδικά το ΔΝΤ, επιμένουν ότι θα πρέπει να περιγράφονται με σαφήνεια από τώρα τα πεδία των δαπανών, από τα οποία θα γίνεται κατά προτεραιότητα η περικοπή δαπανών.

Όλα αυτά δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανόν ακόμα και να μην υπάρξει συμφωνία στον Eurogroup της Τρίτης, τινάζοντας έτσι στον αέρα τόσο την αξιολόγηση και τις δόσεις, όσο και τις συζητήσεις για το χρέος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top