Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα

Τι συζήτησε στις συναντήσεις με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, τον Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και τον Νικολά Σαρκοζί

Υπέρ ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής τάχθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη, ολοκλήρωσε σήμερα την επίσκεψη του στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου είχε σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νικολά Σαρκοζί καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής. Ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι συζήτησε εκτενώς με τον κ. Γκουρία «τις προηγούμενες συστάσεις του ΟΟΣΑ στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, όπου υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία. Ένα ακόμη αντικείμενο με το οποίο απασχολείται ο ΟΟΣΑ είναι οι μεταρρυθμίσεις για όλους, δηλαδή για το πώς η ανάπτυξη δεν θα αφορά μόνο λίγους, αλλά πολλούς».

Aνέφερε ακόμα ότι συζήτησε για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, με τον κ. Μακρόν, για τον οποίο ανέφερε ότι «είναι ένας νέος πολιτικός, μεταρρυθμιστής και νομίζω ότι αποδεικνύει στην πράξη ότι στην Ευρώπη σήμερα η βασική διαχωριστική γραμμή, δεν είναι τόσο μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς όσο μια διαχωριστική γ��αμμή μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών. Αυτών που πιστεύουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές και αυτών που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν».

Όπως πρόσθεσε, «παρότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, νομίζω ότι υπήρχε ένας κοινός τόπος στην ανάγκη να προωθούνται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την τόνωση της ανάπτυξης».

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Σαρκοζί, ανέφερε ότι τον γνωρίζει «από τα παλιά» και συμπλήρωσε:

«Μην περιμένετε να σας πω ειδήσεις για το ποια είναι τα σχέδια του όσο αφορά στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Ο σκοπός μου ήταν να παρουσιάσω τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Να παρουσιάσω τη Νέα Δημοκρατία πάντα ως έναν αξιόπιστο ευρωπαϊκό θεσμικό συνομιλητή, ως ένα κόμμα με μια πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία που αντιλαμβάνεται, όμως, τη δική του ξεχωριστή θέση για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πατρίδα μας».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παρίσι, μιλώντας στο France 24, άφησε ορθάνοικτο παράθυρο ώστε η ΝΔ να ψηφίσει το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.