Βούτσης: Ολομέλεια της Βουλής όλο το καλοκαίρι λόγω μπαράζ νομοσχεδίων!

Αποστάσεις του προέδρου της Βουλής από τα σχέδια Κουρουμπλή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Σε ολομέλεια θα συνεδριάζει η Βουλή το καλοκαίρι και όχι σε θερινά τμήματα, όπως δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης.
«Από Δευτέρα ανοίγουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης. Αιτία, όπως διευκρίνισε, το γεγονός ότι λόγω της διαπραγμάτευσης έχουν συσσωρευθεί δέκα νομοσχέδια, τα οποία θα πρέπει να έρθουν προς ψήφιση. Απορίες πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε ότι τα νομοσχέδια δεν επέτρεπαν να εισαχθούν στη Βουλή και τα μπλόκαραν οι… θεσμοί!
Μεταξύ των νομοσχεδίων που αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, τα αδήλωτα κεφάλαια, η καταπολέμηση λαθρεμπορίου, το πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας, τα οποία, όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Βούτσης, θα δώσουν ανάσα και σταθερότητα στην οικονομία.
Αποστάσεις για τον εκλογικό νόμο
Αποστάσεις πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από τα σχέδια Κουρουμπλή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνομιλία του με δημοσιογρ��φους.
«Αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία… Aυτό είναι το στοίχημα της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. «‘Oλα τα άλλα, το πώς θα ψηφίζουμε, σε πόσα κομμάτια θα σπάσει η Β' Αθηνών δεν θα ενδιαφέρουν κανέναν» πρόσθεσε.
Ο κ. Βούτσης ανέφερε επίσης σχετικά με την απλή αναλογική: «Εμείς παραμένουμε σταθερά, 100% υπέρ της απλής αναλογικής ανεξαρτήτως άλλων απόψεων που μπορεί να υπάρχουν».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top