Τσίπρας: «Τα εγκαίνια του TAP σηματοδοτούν τη νέα εποχή για την Ελλάδα»

«Η ενέργεια θα γίνει γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας για όλους στην περιοχή μας»

Τσίπρας: «Τα εγκαίνια του TAP σηματοδοτούν τη νέα εποχή για την Ελλάδα»

​Με αισιοδοξία και μεγάλες προσδοκίες εγκαινίασε σήμερα ο Α. Τσίπρας τις εργασίες για την κατασκευή του αγωγού TAP στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε «η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP πραγματοποιείται σε μια κομβική χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία και την περιοχή ευρύτερα και συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης «αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την οποία βρισκόταν τη οικονομία το προηγούμενο διάστημα και οδηγεί σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η συμφωνία διευθέτησης του χρέους θα ελευθερώνει πόρους για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης», είπε.

newego_LARGE_t_1101_54216302_type13145.jpg

Συγκεκριμένα για τον αγωγό, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τα εγκαίνια του TAP σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το έργο ως εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία.

«Η εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης συνιστά θεμέλιο λίθο της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η ενέργεια μπορεί να γίνει γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας για όλους στην περιοχή μας. Ο TAP είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα», είπε.

Να υπενθυμίσουμε πάντως, πως η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού είχε υπογραφεί επί Α. Σαμαρά το 2013, τον οποίον όμως ο Α. Τσίπρας δεν προσκάλεσε στα εγκαίνια.

Άλλωστε τότε, ο νυν πρωθυπουργός καταδίκαζε μετά βδελυγμίας τη συμφωνία, καταγγέλοντας την τότε κυβέρνηση για ενδοτικότητα και έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού και υποστηρίζοντας ότι ο αγωγός που τώρα επαινεί, ενδυναμώνει τις απαιτήσεις των πολυεθνικών εταιριών και διαμορφώνει ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες για την έξοδο από την κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top