Δύο «ΟΧΙ» και δύο «ΝΑΙ» από τη ΝΔ για το ΦΟΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τι σκέφτονται στη Συγγρού για την ψηφοφορία της Κυριακής

​Στην καταψήφιση επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη προσανατολίζεται η ΝΔ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τις διατάξεις που αφορούν στην ίδρυση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

Αυτό που περιμένουν στη Λεωφόρο Συγγρού είναι η τελική μορφή των διατάξεων που θα έρθουν στη Βουλή, είναι αποφασισμένοι όμως να καταψηφίσουν τόσο των «κόφτη» δαπανών, όσο και τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων.

Θετική είναι η ΝΔ και ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις, αφήνοντας έτσι ανοιχτό να στηρίξει και αυτή τη διάταξη, αρκεί ο τελικός έλεγχος του νέου υπερταμείου να παραμένει σε ελληνικά χέρια και να μην ακουμπά κρίσιμα εθνικά και πολιτιστικά αγαθά.

Οι τελικές αποφάσεις πάντως δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από την επίσημη κατάθεση των διατάξεων στη Βουλή, αν και στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζονται διάφορες προτάσεις για το τι στάση πρέπει να κρατήσει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, κάποιοι βουλευτές τονίζουν ότι θα πρέπει το κόμμα να στηρίξει κάποιες διατάξεις που ενδεχομένως και η ίδια θα εισηγούνταν. Κάποιοι άλλοι πάντως προτείνουν την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο σύνολό του, επικαλούμενοι την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της όποιας θετικής ψήφου από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top