Θεοδωράκης: Να πάει σε ανασχηματισμό ο Τσίπρας και να μπουν μεταρρυθμιστές στην κυβέρνηση

«Μπήκα στην πολιτική με το Ποτάμι, δεν θα διασώσω την καριέρα μου μέσα από άλλο κόμμα»

Θεοδωράκης: Να πάει σε ανασχηματισμό ο Τσίπρας και να μπουν μεταρρυθμιστές στην κυβέρνηση

Για ανάγκη να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου τόνισε ότι χρειάζεται να σχηματιστεί μια κυβέρνηση «αποφασισμένων μεταρρυθμιστών με νέο αίμα, χωρίς λαικισμούς και με νέες λύσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για φοροεπιδρομή, ενώ για το ζήτημα του χρέους σημείωσε πως εάν δεν μειωθεί «δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση».

Αναφερόμενος στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως δεν πήγε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί δεν κλήθηκε.

Ο ίδιος, σημείωσε πως «οι αρχηγισμοί του τυπου "είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα, ελάτε μαζί μας" δεν μας αφορούν» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος μπήκε στην πολιτική ως αρχηγός του Ποταμιού και πως δεν θα διασώσει την καριέρα του μέσα από άλλο κόμμα.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «είναι ακόμα και σήμερα ένα συντηρητικό κόμμα» και συμπλήρωσε ότι θα φανεί στην πράξη «το αν θα καταφέρει να την αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης».

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως η εικόνα με τους πρόσφυγες στο Ελληνικό είναι ντροπιαστική και για τη χώρα και για τους πρόσφυγες ενώ επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλα γκέτο».

Παράλληλα, εκτίμησε πως χρειάζεται ένας υπερυπουργός για το μεταναστευτικό, ενώ σημείωσε ότι, αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top