Χατζηνικολάου:Να φύγουν όλα τα υπουργεία απ'το κέντρο της Αθήνας-Μπράβο στον κύριο Αλεξιάδη

Εμφύλιος στην κυβέρνηση για τη μεταφορά του ΥΠΟΙΚ στη Λεωφόρο Θηβών-Αναλυτικό ρεπορτάζ

​Κόντρα έχει ξεσπάσει μέσα στους κόλπους του υπουργείου Οικονομικών για το αν θα πρέπει να μετακομίσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σε ένα ολοκαίνουριο κτίριο στου Ρέντη. Το υπερσύγχρονο κτίριο παραμένει κενό πάνω από δέκα, χρόνια ενώ το δημόσιο καταβάλλ��ι τσουχτερό ενοίκιο.

Το κτίριο στη λεωφόρο Θηβών αγοράστηκε το 1998 από το ελληνικό δημόσιο. Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια για να ανακαινιστεί και να μεταφερθούν σε αυτό οι υπηρεσίες του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. Δεν πήγαν όμως ποτέ, αφού αντέδρασαν οι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να φύγουν από το κέντρο. Στη συνέχεια έμειναν στα χαρτιά αποφάσεις για στέγαση του υπουργείου Πολιτισμού, των δικαστηρίων του Πειραιά και πλέον επιχειρείται να μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το κτίριο πουλήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία με την υποχρέωση του δημοσίου να το μισθώσει, καταβάλλοντας κάθε μήνα το ποσό των 220.000 ευρώ.

Το κτίριο είναι επιφάνειας 42.300 τετραγωνικών, μπορεί να καλύψει 2.300 θέσεις εργασίας, διαθέτει 506 θέσεις στάθμευσης, είναι βιοκλιματικό και ανακατασκευασμένο με σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές.

Για την μετακόμισή αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών επικαλούμενοι προβλήματα πρόσβασης, ενώ κάνουν λόγο για "σκάνδαλο".

Με το πλευρό των εργαζόμενων στο υπουργείο Οικονομικών τάσσεται ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει από την ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία που δικαιολογού�� την μετακόμιση!

Χατζηνικολάου: Μπράβο στον Αλεξιάδη

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η οποία απευθυνόμενη στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε «το ότι ξοδεύει τα λεφτά του το δημόσιο σε κτίρια... δεξιά και αριστερά σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός και πρέπει να μαζευτεί αυτό το πράγμα».

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» και σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας την στάση του Γιώργου Πιτσιλή, είπε «ο γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κάνει τον συνδικαλιστή! Τίθεται επικεφαλής των εργαζομένων, οι οποίοι αρνούνται τη μετακόμιση, γιατί προφανώς ξ��βολεύονται οι μεταφορές τους, όμως η αλήθεια είναι ότι το κτίριο στο οποίο σκοπεύει να μεταφέρει η κυβέρνηση το υπουργείο Οικονομικών είναι ένα πολύ καλύτερο κτίριο από αυτά στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου. Είναι πολύ πιο σύγχρονο και οι εργαζόμενοι θα έχουν τον διπλό χώρο σε εμβαδόν και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Και βέβαια η μετακόμιση "σώζει" το ελληνικό δημόσιο από τις 220.000 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας».

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, «όλα τα υπουργεία που είναι στο κέντρο της Αθήνας θα έπρεπε να μετακινηθούν». Ο κ.Χατζηνικολάου υπενθύμισε την περίπτωση του υπουργείου Παιδείας που «έφυγε» από το κέντρο και «πήγε» στο Μαρούσι, τονίζοντας τα οφέλη από αυτή την απόφαση.

«Εγώ σε αντίθεση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ενδιαφέρομαι για τα δημόσια έσοδα. Οι φορολογούμενοι πληρώνουμε ήδη αρκετά για την λειτουργία του ελληνικού κράτους, πρέπει οι δαπάνες να μειωθούν» πρόσθεσε ο κ.Χατζηνικολάου, κάνοντας λόγο για «καλή ενέργεια» της κυβέρνησης.

«Σήμερα θα πω.... μπράβο στον αρμόδιο υπουργό κύριο Αλεξιάδη. Προχωρήστε γρήγορα, κάντε κι άλλα ανάλογα πράγματα, προκειμένου να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός λειτουργίας του κρατικού τομέα» κατέληξε.

«Μακάρι το παράδειγμα του κυρίου Αλεξιάδη να το ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι του» σχολίασε από την πλευρά της, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Αλεξιάδης: Ειλημμένη απόφαση η μετακόμιση του υπουργείου Οικονομικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top