Χατζηνικολάου: Έρχεται δύσκολο Eurogroup αλλά μπορούμε να γλιτώσουμε τον "κόφτη"

«Μετά τις 24 Μαΐου θα ξέρουμε και τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα»

Χατζηνικολάου: Έρχεται δύσκολο Eurogroup αλλά μπορούμε να γλιτώσουμε τον "κόφτη"

​Αποκαλύψεις για τον περίφημο «κόφτη» που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή στην Βουλή, έκανε σήμερα Δευτέρα ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», είπε πως «ο κόφτης συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου για το χρέος. Πηγές των Βρυξελλών λένε ότι ο κόφτης είναι συνδεδεμένος άμεσα με το νέο οδικό χάρτη για το χρέος, επομένως αν στις 24 Μαΐου έχουμε καλές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, τότε μπορεί να μην χρειαστεί μετά το 2018 να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, διαφορετικά θα είναι συνδεδεμένος εσαεί με την εξόφληση του χρέους (οδικό χάρτη του χρέους). Από τις αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαΐου θα κριθεί και η παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Αν οι αποφάσεις είναι καλές και είναι γενναία η ελάφρυνση του χρέους, το Ταμείο θα μείνει στο πρόγραμμα και θα βάλει και... χρήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, το ΔΝΤ θα επανεξετάσει το ρόλο του και θα αποφασίσει -κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο- αν θα μείνει ως απλός παρατηρητής ή αν θα φύγει εντελώς».

Ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star χαρακτήρισε «δύσκολη» την επερχόμενη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς στο θέμα του χρέους οι απόψεις των δανειστών διαφέρουν. Άλλες απόψεις έχει το Βερολίνο, άλλες απόψεις το Παρίσι και άλλες το ΔΝΤ, πρόσθεσε ο κ.Χατζηνικολάου.

«Έχουμε και τις εκλογές το 2017 στην Γερμανία και αυτό δεν βοηθά τα πράγματα», σχολίασε από την πλευρά της, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Μαχαρέα.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top