Στα μαχαίρια κυβέρνηση-ΝΔ για το σκάνδαλο της Βενεζουέλας – Μαξίμου: Ξαναζεσταμένος κιτρινισμός

«Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τις Ελληνίδες» λέει η ΝΔ

Στα μαχαίρια κυβέρνηση-ΝΔ για το σκάνδαλο της Βενεζουέλας – Μαξίμου: Ξαναζεσταμένος κιτρινισμός
Σκληρή κόντρα για το θέμα με τις αποκαλύψεις για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΝΔ εξέδωσε και νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ακόμη απαντήσει για «τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μίας υπόθεσης που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» και προσθέτει: «Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκαλύψεις».
«Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.
Μαξίμου: Η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό
Η νέα επίθεση της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο πέρασε την αντεπίθεση.
Πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για «αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών».
Όπως τονίζουν «αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως "συγκλονιστική αποκάλυψη»"είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».
Οι πηγές του Μαξίμου κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι «μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις "τρυφερές" της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξευτίλα του Πρώτου Θέματος» και προσθέτουν: «Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα–τσίρκο».
Οι ίδιες πηγές επικαλούνται και άρθρο της «κάθε άλλο παρά φιλικής προς την κυβέρνηση, όπως σημειώνουν, ιστοσελίδας antinews, (στις 3.3.2016) το οποιο αναφέρει: «..Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως, απομακρύνθηκε –άρον, άρον- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες (!) σε βάρος του για «παρατράγουδα» με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως «λεπτά» ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε «μεσολαβήσει», με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας…».
Συνεπώς, καταλήγουν οι πηγές του Μαξίμου, «όλη αυτή η ιστορία των “συγκλονιστικών αποκαλύψεων” δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά».
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top