Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Τσίπρας για τα εγκαίνια του ΤAP

Ξεκινά η έναρξη για την κατασκευή φυσικού αερίου

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Τσίπρας για τα εγκαίνια του ΤAP

​Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός για να παραβρεθεί στην επίσημη τελετή για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη και η αρχική του μεταφορική ικανότητα θα είναι 10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Η προοπτική μάλιστα είναι να αυξηθεί η ικανότητα αυτή σε επόμενο στάδιο στα 20 δισ., ενώ όπως έχει γίνει γνωστό ο TAP θα διέρχεται την ελληνική επικράτεια από τους Κήπους του Έβρου, μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Ιεροπηγή. Από την Αλβανία θα συνεχίσει με υποθαλάσσιο αγωγό, μήκους 105 χλμ. από την πόλη Φίερι στην περιοχή της νότιας Απουλίας.

Η έναρξη λειτουργίας του αγωγού τοποθετείται στο 2019 – 2020 και η χώρα μας θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια ακόμα πηγή τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς με αέριο, κάτι που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού, αλλά και τον ανταγωνισμό στην προμήθεια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, σήμερα και αύριο αναμένεται να έχει επαφές στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ EUROGROUP

Εν τω μεταξύ, στις 20 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των σοσιαλιστών πρωθυπουργών στη Ρώμη. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ματέο Ρέντσι, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα κ.α.

Στις 23 Μαΐου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό στην Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός, δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top