Αλεξιάδης: Ειλημμένη απόφαση η μετακόμιση του υπουργείου Οικονομικών

Έκανε λόγο για εξοικονόμηση άνω των 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο

Για σημαντική εξοικονόμηση δαπανών έκανε λόγο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στη μεταστέγαση του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να κάνει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων για να πετύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, το δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για το άδειο κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στη λεωφόρο Θηβών, την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου.

epimenei-o-aleksiadis-gia-ton-enfia-ekswterikou.w_l.jpg
Όπως εξήγησε, σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια, δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ το κτίριο του Κεράνη μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ, πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτίριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, την ώρα που -όπως είπε- επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top