Καραγκούνης: «Η ύφεση θα επιδεινωθεί το 2017»

«Κάθε μήνα αυξάνονται κατά 1 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου»

​Απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, μιλών��ας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι με αυτά τα μέτρα, ειδικά το φορολογικό, αλλά και τις εισφορές, αλλά ακόμα και τους εμμέσους φόρους, οι οποίοι έρχονται στο αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί να γυρίσει η χώρα σε ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε:

«Προφανώς, θα πληρωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, φαντάζομαι όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με τα χρήματα που θα δοθούν, αλλά μήνα με τον μήνα ανεβαίνουν κατά 1 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Δηλαδή, το πρόβλημα τα συνεχίσει».

Γι’ αυτό, όπως είπε, τα περιθώρια για να γυρίσει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, είναι περιορισμένα.

«Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής θα τα δούμε τώρα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα τα δούμε το 2017, τότε θα έχουν τον αντίκτυπο. Όπως και τα μέτρα του 2015, έχουν αντίκτυπο τώρα. Μετά και από αυτά τα ψηφισμένα μέτρα, πια, νομίζω ότι η κρίση θα επιδεινωθεί το 2017», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top