Παππάς: Οι επενδυτές περιμένουν γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους

Συνάντηση με επιχειρηματίες στη Νέα Υόρκη - Πρώτη ανάρτηση: 16/05/2016, 00:11

​Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές.

«Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του.

Ο Υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις οικονομικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα, αλλά υπερβαίνει τους στόχους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι «-μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου- η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο και η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η σταθερότητα και ένα φιλόξενο περιβάλλον για επενδυτές και επιχειρήσεις».

Οι επενδυτές από την πλευρά τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα στην Ελλάδα και σύντομα οι Θεσμοί να ξεπεράσουν άμεσα τις διαφωνίες τους ,ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι συνομι��ητές του Υπουργού Επικρατείας συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν».

Από το υπουργείο Επικρατείας τόνισαν επίσης πως «σήμερα, η εικόνα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας περιγράφει μια κυβέρνηση που τηρεί τα συμφωνηθέντα, διαθέτει την πολιτική βούληση και τη σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία και -με το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης- βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, σε έναν καινούριο ανοδικό κύκλο ανάπτυξης, σε μια κα��άσταση τελείως διαφορετική από όσα απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τα τελευταία χρόνια».

Οι ίδιες πηγές, υπογράμμισαν ότι από τις τοποθετήσεις των επενδυτών, η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα «καλά νέα» από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ενσωματωθεί στις τιμές μετοχών και ομολόγων και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top