Νέος ήλιος –χωρίς τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη-ξημερώνει για την Φώφη

Η επίθεση σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοκριτική και η Κεντροαριστερά

​Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία άσκησε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμπαράταξης προς όλη τη προοδευτική κοινωνία.

«Αυτοί οι δύο πόλοι (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) αλληλοτροφοδοτούνται και λειτουργούν συμπληρωματικά. Οι ομοιότητες στην στάση της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαίες: Και ο δύο τους χέρι - χέρι καταψήφιζαν και κατήγγειλαν όσο ήταν αντιπολίτευση», είπε η Γεννηματά και πρόσθεσε: «Λίγο πριν τις εκλογές η Ν.Δ. παρουσίαζε τις δικές της δήθεν αυταπάτες στα Ζάππεια και ο ΣΥΡΙΖΑ το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν στροφή στην πραγματικότητα, με την διαφορά ότι στον κ.Τσίπρα χρειάστηκαν 6 μήνες και 17 ώρες παραπάνω δήθεν διαπραγμάτευσης».

«"Τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα" άνοιξαν το δρόμο στην μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με τον "κόφτη" που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής οριζόντια σε προσυμφωνημένα 'πεδία', μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις που δήθεν διασφάλισε η 'περήφανη' διαπραγμάτευση», πρόσθεσε η Γεννηματά.

Η Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δέσμευσε την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα». «Ο κ.Τσίπρας απλώς αλλάζει καπέλα ανάλογα με τις υποσχέσεις που αφειδώς μοιράζει. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να φορέσει οποιαδήποτε καπέλο και να δώσει οποιαδήποτε υπόσχεση αρκεί να γαντζωθεί στην εξουσία. Η εξουσία είναι το μεγάλο ιστορικό πλυντήριο, καθώς τα ξεπλένει όλα. Αυτό δεν είναι Αριστερά», συμπλήρωσε.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Γεννηματά τόνισε ότι οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που σκηνοθετεί επικοινωνιακά δεν μπορούν να επηρεάσουν τον κεντρικό ιδεολογικό προσανατολισμό της Ν.Δ..

«O κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούγονται όλο και πιο ίδιοι σε αυτά που λένε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη μαγική λύση: Φόροι, φόροι, φόροι. Από την άλλη πλευρά ακούμε συνεχώς τον κ.Μητσοτάκη: περικοπές, περικοπές, περικοπές», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε την υπό ανασυγκρότηση προοδευτική παράταξη ως τρίτο πολιτικό πόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «Δεν είμαστε εδώ για να περισώσουμε ό,τι απέμεινε, όπως θέλουν να εικάζουν αντίπαλοι και άσπονδοι φίλοι. Εδώ είμαστε για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, η οποία διαχρονικά έχει αποδειχθεί η μόνη δύναμη που ξέρει και μπορεί να κινεί τα πράγματα εμπρός» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθύνθηκε στις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις, λέγοντας ότι είναι ώρα να απελευθερωθούν από τα δεσμά του αυτομαστιγώματος και της αυτοενοχοποίησης, παραδεχόμενη ωστόσο ότι έγιναν πολλά και μεγάλα σφάλματα.

«Η νύχτα μας, κράτησε πολύ. Οι πρώτες αχτίδες μιας νέας ανατολής για την παράταξη μας έχουν ήδη φανεί. Ένας νέος ήλιος ξημερώνει», κατέληξε η Γεννηματά.

Δείτε την ομιλία της στο ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top