Σύμβουλος Ομπάμα σε Παππά: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το πρ��σφυγικό

Ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στην Ουάσιγκτον

​Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε- στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον- με τον Ειδικό Συνεργάτη του Προέδρου Ομπάμα και Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του National Security Council (NSC), Charlie Kupchan και με τον Διευθυντή Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου του NSC, Mark Schapiro, στο Λευκό Οίκο.

Ο Υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον κ. Kupchan σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τόνισε τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία της τελευταίας περιόδου, τα οποία -όπως επιβεβαίωσε και η Eurostat- υπερέβησαν σημαντικά τους στόχους, σε συνδυασμό με το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα του Eurogroup της 9ης Μαΐου, το οποίο ουσιαστικά σήμανε το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος.

Στο π��αίσιο αυτό, αναδείχθηκε η σημασία της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας για τις περιφερειακές εξελίξεις. Επίσης, η αμερικανική πλευρά συνεχάρη την Ελλάδα για το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ υπογραμμίστηκε η ενεργή συμβολή της χώρας στην προώθηση της συνεργασίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top