ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Με την αναπηρία του παρομοίασε ο Σόιμπλε την Ελλάδα και το ενδεχόμενο Grexit

«Στην αρχή βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος αλλά μετά η κατάστασή σου βελτιώνεται»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Με την αναπηρία του παρομοίασε ο Σόιμπλε την Ελλάδα και το ενδεχόμενο Grexit
Νέες αλλά και… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στο δείπνο της Handelsblatt.
O Σόιμπλε δήλωσε και ότι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο Grexit όχι μόνο με τον Γ. Βαρουφάκη αλλά και με τον προκάτοχό του υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και πρόσθεσε, συγκρίνοντας την προσωπική του περιπέτεια (και την αναπηρία του μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε) με την Ελλάδα:
«Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα και ο πληθυσμός θα υπέφερε. Παρ' όλα αυτά, τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα. Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα»!
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επικαλέσθηκε μάλιστα τον… Γιάνη Βαρουφάκη για υποστηρίξει τις απόψεις του στο ζήτημα του χρέους. «Ο πρώην έλληνας ομόλογός μου Γιάννης Βαρουφάκης, ένας πολύ έξυπνος οικονομολόγος, είπε κάποτε: ''Αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα''».
Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Γ��' αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top