Μουζάλας: «Κατασκευασμένη εικόνα οι μετανάστες που φεύγουν κολυμπώντας»

Προέβλεψε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου όλοι οι πρόσφυγες θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες»

​Διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χ. Κατσώτη.

Στην ερώτησή του ο κ. Κατσώτης υποστήριξε πως στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά, βρίσκονται περίπου 3.000 άτομα και εμφανίζονται σοβαρές ελλείψεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ ο χώρος είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Κατήγγειλε επίσης ότι μέλη ΜΚΟ, ελληνικών και ξένων συνεχίζουν να καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι οι πρόσφυγες θα φύγουν σύντομα, προκαλώντας ένταση και ανέφερε ως παράδειγμα την απόπειρα κάποιων να επιστρέψουν στην Τουρκία, κολυμπώντας.

Από την πλευρά του, ο Γ. Μουζάλας τόνισε πως ο Σκαραμαγκάς είναι ένα συγκριτικά καλό κέντρο, το οποίο τηρεί τους διεθνείς κανόνες, προσθέτοντας πως το Πολεμικό Ναυτικό και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει υπηρεσίες υγείας.

Πρόσθεσε ακόμα πως τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε μια μέρα, ενώ χαρακτήρισε κατασκευασμένη εικόνα την περίπτωση των μεταναστών που προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, κολυμπώντας.

«Ο χώρος της Αριστεράς έχει πέσει πολλές φορές θύμα τέτοιων στημένων καταστάσεων. Μια οργάνωση, το ΚΕΕΡΦΑ, εξέδωσε ανακοίνωση και υποστήριζε ότι στο Ελληνικό, περίπου 1.000 άτομα έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και έχει εκδηλωθεί επιδημία γαστρεντερίτιδας. Επισκέφθηκα ο ίδιος τον χώρο, δεν υπήρχε απεργία πείνας, ενώ είχαν διαγνωσθεί 30 περιστατικά, τα οποία δε μπορούν να χαρακτηρισθούν επιδημία. Την ίδια μέρα όμως, μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού έγραφαν ότι, "γίνεται απεργία πείνας στο Ελληνικό και οι επιδημίες μαστίζουν την Ελλάδα"», είπε.

Τέλος, απαντώντας για τις ΜΚΟ, τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τα 100 εκατ. ευρώ που έχουν πάρει και πως η Βουλή πρέπει να προχωρήσει στον έλεγχό τους.

«Πρέπει να ελέγξει αν τα χρήματα που έχουν λάβει, δαπανώνται για το σκοπό που δόθηκαν ή γίνεται πάρτι ανάμεσά τους��, είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top