Παππάς από ΗΠΑ σε STAR: Δεν συμφέρει κανέναν να πάει η διαπραγμάτευση ως τον Σεπτέμβριο!

Παραμένει η απόσταση Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το χρέος - Οι δύο αντικρουόμενες προτάσεις

Παππάς από ΗΠΑ σε STAR: Δεν συμφέρει κανέναν να πάει η διαπραγμάτευση ως τον Σεπτέμβριο!

Μεγάλη είναι ακόμη η απόσταση που χωρίζει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους στο θέμα του χρέους, με τις δύο πλευρές να έχουν καταθέσει δύο αντικρουόμενες προτάσεις.

Όπως μετέδωσε το star.gr, το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα βάζοντας χρήματα αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη το πότε θα γίνει. «Όλα είναι πιθανά για την αποπληρωμή των δανείων του και μόνο έτσι θα δοθεί το πράσινο φως για την συμμετοχή στο πρόγραμμα» επεσήμανε ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ στο κεντρικό δελτίο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, η συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη: «Ήταν μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού και η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί».

Τι απάντησε σε ερώτηση του STAR για τις διαπραγματεύσεις ο κ. Παππάς

Ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης ρώτησε τον υπουργό Επικρατείας αν υπάρχει η περίπτωση οι διαπραγματεύσεις να τραβήξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν θα το θέλουμε αλλά αν αυτό γίνει τότε θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα μέχρι να διαλευκανθεί ποια θα είναι η συνεργασία μας με το ΔΝΤ (εννοεί την πρόταση Ρέγκλινγκ να αποπληρώσει ο ESM τα δάνεια του ΔΝΤ)» είπε ο κ. Παππάς.

Παππάς: Για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα που είναι αποδοτικό

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα που φαίνεται αποδοτικό. Η Ελλάδα έχει εν μέρει την ιδιοκτησία του προγράμματος. Αυτό σημαίνει να έχεις εταίρους. Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε λογικά και ρεαλιστικά επίπεδα» δήλωσε, εξάλλου, ο κ. Παππάς μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Η διαφωνία μας με το ΔΝΤ είναι ότι είχαμε μια αρχική συμφωνία η οποία έπρεπε να τηρηθεί. Εμείς κρατήσαμε το στόχο του 3% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη. Ήταν μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού και η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top