Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ΟΛΑ τα ακίνητα του Δημοσίου!

Από 9 σε... 19 αυξάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις - Νέες δεσμεύσεις στο νέο Μνημόνιο

Αυξάνεται εντυπωσιακά ο αριθμός των αποκρατικοποιήσεων τις οποίες δεσμεύεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του «νέου μνημονίου» και της συμφωνίας με τους δανειστές, όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στην κυριολεξία ο αριθμός των αποκρατικοποιήσεων υπερδιπλασιάζεται, καθώς από τις 9 που είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση να γίνουν, ο αριθμός τους πρέπει να ανέλθει πλέον στις... 19!
Στη συμφωνία αναφέρεται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να έχει επικυρωθεί από τη Βουλή, για το Ελληνικό. Παράλληλα θα πρέπει να έχει περάσει ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τον ΟΛΠ, αλλά και να έχει κλείσει το ζήτημα του ΟΛΘ.
Δεύτερo προαπαιτούμενο είναι η δημιουργία Ταμείου αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξης, του οποίου επικεφαλής θα είναι «εκλεκτός» των δανειστών.
Στο Ταμείο αυτό θα ενταχθούν οι τραπεζικές μετοχές (με το Δημόσιο να εκποιεί τις μετοχές που έχει τώρα στα χέρια του).
Στον κατάλογο θα ενταχθούν επίσης και θα τεθούν προς πώληση και άλλες κρατικές επιχειρήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι οποίες είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιες είναι.
Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι στη λίστα του Ταμείου θα ενταχθούν όλα τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο για ειδικές περιπτώσεις, όπως για τα ακίνητα που βρίσκονται στις παραλίες και στους αρχαιολογικούς χώρους!
Αναφέρεται επίσης ρητά ότι το Ταμείο και τα περιουσιακά του στο��χεία θα ��ρίσκονται υπό επαγγελματική διαχείριση, «διακριτή από το Δημόσιο».
Κόκκινα δάνεια, έμμεσοι φόροι και ο «κόφτης» θα βρίσκονται σε ένα ενιαίο πακέτο και θα ψηφιστούν στο ίδιο νομοσχέδιο, μέχρι τις 21/5.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top