Αποστολή Ουάσιγκτον: To ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα-Αναλυτικό ρεπορτάζ

Κρίσιμες συναντήσεις Παππά στις ΗΠΑ

Αποστολή Ουάσιγκτον: To ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα-Αναλυτικό ρεπορτάζ

​«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα βάζοντας χρήματα. Το πότε δεν έχει ακόμη καθοριστεί, μπορεί και τον Σεπτέμβριο». Αυτό αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ανταποκριτής του καναλιού στην Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης.

«Μπορεί επίσημα να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Ταμείο, ωστόσο όλα είναι πιθανά για την αποπληρωμή των δανείων του και μόνο έτσι θα δοθεί το πράσινο φως για την συμμετοχή στο πρόγραμμα», τονίζει ο κ.Σουλτογιάννης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ΗΠΑ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία και χωρίς αυτήν δεν υπάρχει βιώσιμη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κυρία Βικτώρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «ο Υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην κυρία Νούλαντ τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τις ευοίωνες προοπτικές για την επόμενη περίοδο, μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τονίστηκε από την αμερικανική πλευρά «η σημασία που έχει η πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου του κεντρικού ρόλου της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε., αλλά και της ενεργούς της συμβολής στη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, της σταθερότητας και της ενεργειακής συνεργασίας��..

Παράλληλα, ο κύριος Παππάς συναντά σήμερα και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ.Τζακ Λιου.

Για την Ουάσιγκτον, η προτεραιότητα είναι «να μην ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015 και να υπάρξει συμφωνία».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που βρίσκονται στο τραπέζι για το ελληνικό χρέος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top