Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση που θα προσελκύσει επενδύσεις»

Κριτική στην κυβέρνηση ότι αντιτίθεται στο “επιχειρείν” και στην υγιή επιχειρηματικότητα

«Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την προσέλκυση επενδύσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
O κ. Μητσοτάκης επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προσελκύσε�� επενδύσεις, λόγω του «πνεύματος» από το οποίο διακατέχεται.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα:
«Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι εξαιρετικά πολύτιμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Με αυτόν το σκοπό, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία οργάνωσε μια ημερίδα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια την οποία καταβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από το σχέδιο Γιουνκέρ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση υγειών, γρήγορα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων.
Όμως, όλη αυτή η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει αν δεν δημιουργηθεί συνολικά ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, η οποία υπογράφει εντός των επόμενων ημερών το τέταρτο Μνημόνιο, δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσελκύσει επενδύσεις. Διότι διακατέχεται συνολικά από έ��α πνεύμα, το οποίο αντιτίθεται στο “επιχειρείν” και στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Μόνο μια άλλη Κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, να απελευθερώσει τις δυνάμεις τ��υ υγιούς “επιχειρείν” και να καταφέρει να προσελκύσει στη χώρα μας εκείνες τις επενδύσεις, που θα καταφέρουν οριστικά να επιτρέψουν στη χώρα μας να αφήσει πίσω την περίοδο των Μνημονίων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top