Το προσφυγικό στο επίκεντρο: Τον γ.γ. του ΟΗΕ για τη μετανάστευση υποδέχθηκε ο Τσίπρας

Σάδερλαντ: Πρέπει να μοιραστεί η ευθύνη

Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αλλά και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Ελλάδα για όλη τη δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει έως τώρα για να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση», ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Μετανάστευση Πίτερ Σάδερλαντ.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ανέφερε επίσης ότι «η κατάρρευση της Συνθήκης Σένγκεν είναι μια οικονομική καταστροφή αλλά και καταστροφή από πλευράς ΕΕ, οπότε τα ��νωμένα Έθνη θεωρούν ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη δέσμευση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για να μοιραστεί η ευθύνη».

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά βέβαια βρισκόμαστε σε μια καλύτερη θέση από πριν δύο μήνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προσέθεσε ότι «το θετικό είναι πως υπάρχει μια συμφωνία που η κυβέρνηση ελπίζει να παραμείνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top