Παππάς: «Η συμφωνία αποτελεί συμβιβασμό, την αποδεχθήκαμε με μισή καρδιά»

«Δεν αρνηθήκαμε τα εσωτερικά προβλήματα του κράτους»

​«Η συμφωνία μας είναι ένας συμβιβασμός. Η συμφωνία αποτελείται από τις απαιτήσεις των εταίρων μας, καθώς και από τις δικές μας επιθυμίες. Υπό αυτήν την έννοια, το πρόγραμμα δεν είναι εντελώς δικό μας, είναι ένας συμβιβασμός», είπε ο Ν. Παππάς σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Deutsche Welle.

Σε ερώτηση μάλιστα κατά πόσο οι συνεχείς έκτακτες συνεδριάσεις διαφέρουν από το δράμα του παρελθόντος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:

«Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τα εσωτερικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση στην διαχείριση της κρίσης, οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή ύφεση».

Ο Ν. Παππάς υποστήριξε ακόμα πως την ευθύνη για τα 17 εκατ. ευρώ που διαφεύγουν κάθε χρόνο από τον κρατικό κορβανά είναι μία ακόμα ακραία έκφραση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ σχολιάζοντας τέλος τις αιτιάσεις του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σχετικά με τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, τόνισε:

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ο ίδιος τη Λέσβο πριν από λίγες ημέρες και αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ισχύουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top