Κουρουμπλής: «Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια»

«Είμαστε εμείς κυβέρνηση και τώρα η ευθύνη είναι δική μας»

Κουρουμπλής: «Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια»

​Συγκρατημένος ως προς τη συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στο Euroroup, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, στην πρωινή εκπομπή του Mega, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στη Βουλή, ότι δηλαδή αν δεν μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει στα αζήτητα, όπως και οι προηγούμενοι.

«Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Γίνονται με δουλειά. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, αυτό μας είπε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να φέρει ο καθένας τι πρωτοβουλίες νομοθετικές θα πάρει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο ύφος, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση...τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, “κόφτες”, προληπτικά μέτρα, όλα είναι συνάρτηση με την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, σημείωσε πως θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Δεν πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς ένα κλίμα μιζέριας. Δεν μπορούν εκείνοι που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση να παίρνουν κι αυτή τη θέση. Ας βοηθήσουν λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας κυβερνήσει κι αυτός ο χώρος τέσσερα χρόνια κι αν πραγματικά δούμε ότι αποτυχαίνει στο μοντέλο που θέλει να προωθήσει, θα πάει στα αζήτητα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top