Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα, αλλά είναι στο Λονδίνο»

«Δε θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης»

Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα, αλλά είναι στο Λονδίνο»

​Μετά τον Β. Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ ξέκοψε οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως έκανε λόγο για.. ελάφρυνση, σημειώνοντας με νόημα ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά απαραίτητα.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, το οποίο θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα. Από το καλοκαίρι του 2015, το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Για κούρεμα όμως ούτε λόγος.

«Δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος - δεν θα υπάρξει κούρεμα - αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα», τόνισε.

Τέλος παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα είναι δύσκολα και σκληρά, όμως χρειάζεται να γίνουν.

«Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», δήλωσε με νόημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top