Οίκους ανοχής κοντά σε ξενοδοχεία ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Με ερώτηση τους στον Νίκο Παρασκευόπουλο

Οίκους ανοχής κοντά σε ξενοδοχεία ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

​Να αρθούν οι περιορισμοί που αφορούν την εγκατάσταση οίκων ανοχής κοντά σε... ξενοδοχεία ζητούν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, οι βουλευτές αναφέρονται σε περιορισμούς -που τέθηκαν με νόμο του 2014-, σύμφωνα με τους οποίους πέρα από τα σχολεία, τις εκκλησίες και τα νοσοκομεία, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων προσώπων και σε κτίρια που απέχουν 200 μέτρα από ξενοδοχεία από τριών αστέρων και πάνω.

Οι 17 βουλευτές σημειώνουν ότι με τους παραπάνω περιορισμούς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε υφιστάμενου�� χώρους στέγασης οίκων ανοχής, ότι το προηγούμενο πλαίσιο κάλυπτε απόλυτα το συγκεκριμένο πεδίο δραστηριότητας, διασφαλίζοντας την ισχυρή προστασία όλων των κοινωνικών και οικονομικών χρήσεων και ότι η υπέρμετρη αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου χωροταξίας ενέχει κινδύνους «γκετοποίησης» και μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μάλιστα, οι ίδιοι κάνουν λόγο για «καταχρηστικό και πρόδηλα αντισυνταγματικό περιορισμό άσκησης ενός νομίμου επαγγέλματος» και ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό κατά πόσο προτίθεται να επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη του νόμου 2734/1999, η οποία προέβλεπε την απαγόρευση της εγκατάστασης οίκων ανοχής κατά βάση κοντά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, εκκλησίες και νοσοκομεία.

Δείτε την ερώτηση και ποιοι την υπογράφουν:

ΕΡΩΤΗΣΗ-οικοι.docxΕΡΩΤΗΣΗ-οικοι.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top