ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Χατζηνικολάου για το ΧΡΕΟΣ- Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο τους

Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να παίζει και ο Παυλόπουλος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Χατζηνικολάου για το ΧΡΕΟΣ- Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο τους

​Αποκαλύψεις για τα μέτρα που συζητούνται για το ελληνικό χρέος έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης των εφημερίδων "Real Νews" και "Αγορά' είπε πως η πρόταση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ για εξόφληση μέρους του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ από τον ESM, αφορά «την σταδιακή αποπληρωμή μεγάλου τμήματος του ελληνικού χρέους προς το Ταμείο. Τμήμα το οποίο θα ��ναλάβει να πληρώσει η Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο και σχολιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star «αυτή είναι μια νέα πρόταση και φαίνεται ότι θα ξετυλιχτεί τις επόμενες μέρες».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «ο τρόπος για να φύγει σταδιακά από την Ευρώπη το ΔΝΤ- που δεν φημίζεται για την προσήλωση του στα ευρωπαϊκά ιδεώδη-είναι σιγά σιγά ο ESM να αρχίζει να παίζει στην γηραιά ήπειρο τον ρόλο του Ταμείο. Να γίνει δηλαδή ο ESM ένα… Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Αυτό θέλει στελέχωση αλλα ο Ρέγκλινγκ φαίνεται αποφασισμένος να το κάνει αυτό».

«Τα παραπάνω είχε προτείνει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος πριν 2 μήνες και την "ζυμώνει" σε κάθε συνάντηση που έχει από τότε με ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι αυτόνομη και να μην εξαρτάται από κανέναν οργανισμό», πρόσθεσε ο κύριος Χατζηνικολάου.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

Αποστολή Βρυξέλλες:Η συμφωνία κλείνει στις 24 Μαΐου-Την Πέμπτη διαμορφώνεται ο ΚΟΦΤΗΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top