Αποστολή Βρυξέλλες:Η συμφωνία κλείνει στις 24 Μαΐου-Την Πέμπτη διαμορφώνεται ο ΚΟΦΤΗΣ

Ο Τόμσεν λύνει και δένει και σε αυτό το θέμα

​Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- η νέα συνεδρίαση του Euro Working Group (ομάδα εργασίας του Eurogroup) προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων και οι τρεις «πυλώνες» με τα μέτρα για το χρέος (βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος) και όλα να είναι έτοιμα στις 24 Μαΐου.

Όπως είπε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου στο δελτίο του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, «οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πάρουν στα χέρια τους τις 25 σελίδες με τις εξηγήσεις που έχει ετοιμάσει η ελληνική κυβέρνηση, θα βάλουν τα τελευταία στοιχεία στο παζλ και η υπόθεση των εφεδρικών μέτρων αύριο θα αποτυπωθεί πλήρως και τελειωτικά. Παρομοίως θα πάμε ένα βήμα παραπέρα την συζήτηση για το χρέος, ώστε στις 24 του μήνα και αυτό να είναι γραμμένο σε χαρτί, γιατί πρέπει να υπάρξει ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα συμμετάσχει τελικά και με χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη κύριος Πολ Τόμσεν ήταν μάλιστα μέσα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Μαΐου και σ��νέβαλε στο να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είναι στις ΗΠΑ, ώστε να συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού αλλά και με παράγοντες του Ταμείου για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ .

Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ήδη επεξεργάζεται σχέδια για το ελληνικό χρέος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR