Δραγασάκης: Η χώρα γυρίζει σελίδα

«Ανάκαμψη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016»

Δραγασάκης: Η χώρα γυρίζει σελίδα
«Η χώρα γυρίζει σελίδα» υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο 17ο συνέδριο που διοργάνωσε σήμερα το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ).
Όπως εκτίμησε «η ανάκαμψη θα υπάρξει από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και θα ενδυναμωθεί το 2017».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι «οι αποφάσεις του Eurogroup που έγινε την περασμένη Δευτέρα μας επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα, να φύγουμε από τον καταστροφικό φαύλο κύκλο λιτότητα - ύφεση - ανεργία - υπερχρέωση και να μπορέσουμε να δούμε το μέλλον με ορατότητα από εδώ και μπροστά».
Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι «η συμφωνία ως προς την πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου. Η εμπειρία μας έδειξε ότι το σύστημα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά πολυπαραγοντικό και αυτό μας κάνει να κρατάμε μικρό καλάθι αλλά οι βάσεις έχουν τεθεί για να προσδοκούμε σημαντικά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα».
Όπως επισήμανε «μετά από έξι χρόνια έχουμε μια απόφαση που δημιουργεί προϋποθέσεις να πούμε ότι τελειώσαμε με τη δημοσιονομική προσαρμογή με την έννοια ότι πήραμε όλα τα μέτρα τα οποία χρειαζόταν να πάρουμε και για να έχουμε βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και για να έχουμε εξαντλήσει τις υποχρεώσεις μας, με βάση τη συμφωνία που έχουμε συνάψει. Άρα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα είναι σε μια νέα φάση και θα πρέπει να επικρατήσουν νέες προτεραιότητες με πυρήνα την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέω�� θέσεων εργασίας».
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «σημαντική κάνει την εξέλιξη για την απόφαση του Eurogroup το γεγονός ότι η συμφωνία που επετεύχθη δεν συνοδεύεται από νέα μέτρα. Τον τελευταίο καιρό από την πλευρά του ΔΝΤ ετέθη το αίτημα να νομοθετήσουμε μέτρα τα οποία θα πάρουμε εάν μετά από ένα, δύο χρόνια αποδειχθεί ότι έχουμε απόκλιση από στόχους. Ευτυχώς η συζήτηση στο Εurogroup απέρριψε αυτή τη πρόταση και υιοθέτησε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που αποκλείει τη νομοθέτηση μέτρων αλλά προβλέπει υιοθέτηση διορθωτικού μηχανισμού όπως προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top