Βίτσας: «Ο πρόεδρος του ΤΕΕ έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα»

«Ο κόφτης δεν θα χρησιμοποιηθεί»

Βίτσας: «Ο πρόεδρος του ΤΕΕ έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα»

​Πεπεισμένος ότι δεν θα τεθεί σε εφαρμογή ο αυτόματος «κόφτης» εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Ο δημοσιονομικός ‘‘κόφτης’’ είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί», είπε και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού είπε:

«Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους "πιο κάτω"».

Ο κ. Βίτσας όμως εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του προέδρου του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, λέγοντας πως «δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα».

«Απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», τόνισε.

Όσον αφορά στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για τις περικοπές, είπε πως οι δαπάνες αυτές δεν είναι μόνο για όπλα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποπληρωθούν και να εκσυγχρονιστούν παλαιότερα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αναφερόμενος τέλος στην προσφυγική κρίση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως το υπουργείο έχει ιεραρχήσει τα προβλήματα και πως ήδη από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 – 3.000 μετανάστες.

«Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top