Xαμός στην Ευρωβουλή! Βέμπερ κατά Τσίπρα και υπέρ Σαμαρά – Πήρε το λόγο ο Παπαδημούλης!

«Έβλαψε την Ελλάδα ο Τσίπρας, έπρεπε να είχε ολοκληρώσει το έργο του ο Σαμαράς» - «Τον βλέπετε και στον ύπνο σας; Θα μείνει πρωθυπουργός για πολλά χρόνια»

Ο κακός χαμός έγινε στην Ευρωβουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας το απόγευμα της Τρίτης!

Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών και πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφερντ Βέμπερ, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι έβλαψε την Ελλάδα με την «αφελή» πολιτική του και μιλώντας για λαϊκιστές.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, παίρνοντας το λόγο μετά τον Βέμπερ, επιτέθηκε στον Γερμανό πολιτικό, ρωτώντας τον εάν… βλέπει στον ύπνο του τον Αλέξη Τσίπρα!

Ειδικότερα:

«Κυρίες και κύριοι, η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Αντίθετα, εάν είχε ολοκληρωθεί το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, περίπου πριν από έναν χρόνο, θα είχε εξοικονομήσει η Ελλάδα ακόμη ένα δισ. από τα χρέη της. Τώρα, συζητάμε για 5,4 δισ. που θα πρέπει να εξευρεθούν και η διαφορά είναι τεράστια. Γι' αυτό πρέπει να πούμε ότι ήταν ένα χαμένο έτος το περυσινό, με την κυβέρνηση Τσίπρα που έβλαψε την Ελλάδα» είπε ο Βέμπερ, κάνοντας λόγο για «αφελή συμπεριφορά» από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Το 2014, είχαμε στην Ελλάδα 0,7% ανάπτυξη, ενώ πέρυσι, με την κυβέρνηση Τσίπρα είχαμε -0,2%, είχαμε, δηλαδή, μία κατάρρευση, μία απομείωση της οικονομίας» τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει: «Θα πρέπει να πούμε προς τους Ευρωπαίους πολίτες “μην πιστεύετε τους λαϊκιστές που λένε ότι μπορούν να παρεκκλίνουν από τα προγράμματα μεταρρύθμισης, θα είναι δαπανηρότατο”».

Συνεχίζοντας, ο Βέμπερ στήριξε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μία σαφής πορεία με έναν σταθερό προϋπολογισμό για μία σύγχρονη Ελλάδα με ανάκαμψη».

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της Ενωτικής Αριστεράς ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Κύριε Βέμπερ, στα πέντε λεπτά της ομιλίας σας επιτεθήκατε πέντε φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, στον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά, δυστυχώς, η αλήθεια δεν σας βοηθά, γιατί οι φίλοι σας της ΝΔ άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5%, με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 είχαν φθάσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ».

«Μπορεί να βλέπετε τον κ. Τσίπρα, ίσως, και στον ύπνο σας, σας βεβαιώνω, όμως, ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη» είπε στη συνέχεια και κατέληξε: «Θα βλέπετε τον κ. Τσίπρα για πολλά χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top