Επιμένει ο Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους»

«Ο δρόμος της προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον Τσίπρα»

Επιμένει ο Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους»

​Ανυποχώρητος για μια ακόμα φορά, όσον αφορά στο θέμα του χρέους εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η εφημερίδα Handelsblatt.

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα "πραγματικό" κούρεμα του ελληνικού χρέους», είπε ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι ήδη για 10 χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

«Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε. Κατά μέσο όρο, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για 10 χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ», είπε και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και ευχάριστα νέα, αφού «οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Δεν παρέλειψε πάντως να πετάξει και πάλι τις σποντίτσες του, επαναλαμβάνοντας πως «δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο» και προέβλεψε ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top