Τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση για να αποφύγει τον «κόφτη»

Διαβάστε ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Για να μην ενεργοποιηθεί ο αυτόματος κόφτης δαπανών, η κυβέρνηση θα πρέπει να κερδίσει μια σειρά από δύσκολα στοιχήματα.
Θα πρέπει για παράδειγμα η οικονομία από τον Ιούνιο, παρά την πρωτοφανή καταιγίδα φόρων να επιστρέψει στην ανάπτυξη και το 2017 να πιάσει ρυθμό ανάπτυξης 2,7%, ποσοστό ξεχασμένο για πολλά χρόνια.
Θα πρέπει επίσης να αποπληρωθούν οφειλές του κράτους προς ιδιώτες που ξεπέρασαν κάθε όριο φθάνοντας στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει ακόμη να είναι απολύτως συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις πληρώνοντας έως το 2018 πρόσθετους φόρους για το εισόδημά τους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως και άλλα 1,65 δισεκατομμύρια από έμμεσους φόρους.
Στον μακρύ κατάλογο των «πρέπει», συμπεριλαμβάνεται και ο στόχος να εισπραχθούν επιπλέον 450 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, όταν τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς αυξήσεις των συντελεστών του φόρου, χάθηκαν έσοδα από ΦΠΑ πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top