Ερώτηση σύσσωμης της ΚΟ της ΝΔ για την Ειδομένη

Με τις υπογραφές και Καραμανλή-Σαμαρά

Κλιμακώνει την πίεσή της στην κυβέρνηση και στο μεταναστευτικό η ΝΔ, εκτός από την Οικονομία, με την κίνησή της να καταθέσει ερώτηση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας για τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ειδομένης.
Την ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών, Οικονομίας και Οικονομικών, υπογράφουν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
«Η συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες για περισσότερες από 50 ημέρες, έχει προκαλέσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, στις επιχειρήσεις αλλά και τον τομέα των μεταφορών, τις οποίες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έχουν επισημάνει τόσο με δηλώσεις τους, όσο και με ερωτήσεις τους, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου» τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Αναφέρουν επίσης ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς, αφού προκαλεί αναμφίβολα εντύπωση η αδράνεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε μια κραυγαλέα περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών, με άμεσες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, στις επιχειρήσεις αλλά και την εν γένει εικόνα της χώρας». Σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής «επιφέρει καίριο πλήγμα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος, απαξιώνει το δίκτυο μεταφορών της χώρας κλπ».
Ρωτούν ακόμα «ποια είναι τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται προκειμένου να απελευθερωθεί άμεσα η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη;» και αν η κυβέρνηση έχει προβεί «σε επίσημη αποτίμηση του κόστους που προκαλείται από το συνεχιζόμενο αποκλεισμό στην εθνική οικονομία και τις επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top