Μήν��ση κατά αστυνομικών καταθέτει στέλεχος της ΛΑΕ

Για τον τραυματισμό της από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής

Μήνυση κατά αστυνομικών καταθέτει στέλεχος της ΛΑΕ

​Μήνυση εναντίο των αστυνομικών και της φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται να υποβάλει αύριο στις 12:00, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, Σόφη Παπαδόγιαννη για τον τραυματισμό της από δακρυγόνο την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εναντίον του ασφαλιστικού.

Το στέλεχος της ΛΑΕ σκοπεύει να μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών μαζί με τον πρόεδρο του Κόμματος, Π. Λαφαζάνη και να προχωρήσει στην απόφασή της αυτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ «ο τραυματισμός της Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, από τύχη και μόνο δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, (του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν στην Τουρκία, του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya επίσης στην Τουρκία, του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ κ.α)».

«Την ευθύνη για τον τραυματισμό της Σόφης Παπαδόγιαννη την φέρουν ακέραιη όχι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αστυνομικοί, αλλά και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Υπουργείου που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top