Στο Ρουφ τελικά το δικαστικό μέγαρο μετά από παρέμβαση Δούρου

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Α. Φλαμπουράρη

Στο Ρουφ τελικά το δικαστικό μέγαρο μετά από παρέμβαση Δούρου

​Με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με θέμα τη στέγαση του δικαστικού μεγάρου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε τελικά μετά και από παρέμβαση της Ρένας Δούρου να μην αξιοποιηθούν κτίρια στην παραλιακή ζώνη, αλλά το δικαστικό μέγαρο να μεταφερθεί στην περιοχή των εγκαταστάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Ρουφ.

«Δεν αποτελεί ορθή επιλογή για την ανέγερση δικαστικού μεγάρου η παραλιακή ζώνη. Δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα δημιουργίας κατάλληλων δικαστικών εγκαταστάσεων, θεωρώ όμως ότι διατίθενται καταλληλότεροι χώροι για τον σκοπό αυτό», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφερειάρχης Αττικής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης μάλιστα δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την ελληνική κυβέρνηση, δια των δύο αρμόδιων υπουργών, τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, για το έργο το οποίο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης. Ένα έργο αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό Μέτωπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπουργούς και το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης που αμέσως κατάλαβαν ότι εδώ δεν έχουμε ένα ψευτοδίλημμα μεταξύ της ανάγκης εύρεσης δικαστικών αιθουσών για την απόδοση δικαιοσύνης, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας κι ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου. Όπως θα σας πει και ο αρμόδιος υπουργός, τα σχέδια που επιχειρούμε αυτή τη στιγμή για το συγκεκριμένο χώρο δεν πρόκειται να σταματήσουν, μιας και ο ίδιος, έχει βρει ήδη δικαστική αίθουσα, χώρο, για ακροατήρια μεγάλων και σημαντικών δικών, έτσι ώστε να μη χρειαστεί, ξαναλέω, να απαντήσουμε σε ψευτοδιλήμματα που δεν έχει ανάγκη σήμερα η χώρα».

«Είναι στοιχείο του πολιτισμού. Έτσι το αντιμετωπίζει, όχι μόνο η χώρα μας στην ιστορία της, αλλά όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός σαν κόσμημα και στοιχείο πολιτισμού. Επίσης το δικαστήριο δεν είναι εμπόδιο της ανάπτυξης. Ίσα-ίσα που το δικαστήριο με τη εύρυθμη και την ταχεία λειτουργία εξυπηρετεί την ανάπτυξη και την οικονομία», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top