Βραδιάτικα στα τηλέφωνα ο Τσίπρας – Τι συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τους ενημέρωσε για το Eurogroup προτού επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βραδιάτικα στα τηλέφωνα ο Τσίπρας – Τι συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας προτού επισκεφτεί τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά και Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με τα κόμματα, στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού αλλά ο πρωθυπουργός εξέφρασε και επιφυλάξεις σε ορισμένα σημεία, ενώ ο κ. Τσίπρας τους ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Στην επικοινωνία του με τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Μητσοτάκη πως έκλεισε η αξιολόγηση χωρίς να παρθούν πρόσθετα μέτρα και πως υπάρχει ένας δρόμος πλέον για να ρυθμιστεί οριστικά το χρέος.

Όπως του επεσήμανε, το Eurogroup συμφώνησε με την ελληνική πρόταση να υπάρξει νομοθέτηση του κόφτη και εκτίμησε πως στις 24 του μηνός θα έχουμε οριστικές αποφάσεις.

Η Φώφη Γεννηματά ρώτησε τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που ζήτησε το ΔΝΤ, με τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται λίγο επιφυλακτικός να τονίζει πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι τις τελι��ές αποφάσεις στις 24 Μαΐου και πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Την ίδια ερώτηση έκανε στον πρωθυπουργό και ο κ. Θεοδωράκης με τον κ. Τσίπρα να φέρεται να του είπε πως το ΔΝΤ υποχώρησε και πως η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μόνο το μηχανισμό.

Στον κ. Λεβέντη, τέλος, ο πρωθυπουργός είπε πως η ενεργοποίηση του κόφτη -εάν και εφόσον χρειαστεί- θα γίνεται κάθε Μάιο μετά τα αποτελέσματα της Eurostat.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top