Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ιδιαίτερα θετική η έκβαση του Eurogroup

«Την παραμονή στην ΕΕ την αποφάσισαν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις» δήλωσε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Πρώτη ανάρτηση: 21:33

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Ιδιαίτερα θετική η έκβαση του Eurogroup

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, στο οποίο συμμετείχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Για τα αποτελέσματα του Eurogroup επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε προηγουμένως τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων.

​«Ήρθα να σας ενημερώσω για την έκβαση του Eurogroup που ήταν ιδιαίτερα θετικό για την ελληνική πλευρά» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή του διαλόγου που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στη μεταξύ τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ιδιαίτερα “θετικό” χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας το γεγονός ότι στην απόφαση αυτή αποτυπώνεται «ο οδικός χάρτης την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους, ένα μήνυμα στις αγορές και στους επενδυτές, αλλά και στην κοινωνία και τους πολίτες που σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος το προηγούμενο διάστημα» .

«Σήμερα είναι η ημέρα της Ευρώπης και η αξία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι αναντικατάστατη. Ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους είναι η αναγκαία επίδειξη αλληλεγγύης από τους Ευρωπαίους σε ένα λαό που ταλαιπωρήθηκε άδικα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έστειλε και ένα «μήνυμα στήριξης» με τις ευχαριστίες του προς τον κ.Παυλόπουλο: «Να σας ευχαριστήσω γιατί σε όλη αυτή τη διαδρομή υπερασπισθήκατε από τη θέση σας και τον θεσμικό σας ρόλο την ανάγκη να παραμείνουμε σταθερο�� στην υπεράσπιση των αξιών αυτών».

Όσον αφορά στην επικοινωνία που είχε προηγουμένως με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ.Τσίπρας διευκρίνισε ότι «βεβαίως υπάρχουν λεπτομέρειες που θα καθοριστούν στο Eurogroup στις 24/5. Μέχρι τότε θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε και έχουμε πληρέστερη εικόνα για μια πολύ θετική είδηση για την ελληνική κοινωνία». Επισήμανε τέλος ο κ.Τσίπρας την ανάγκη να ανοίξει ένας θετικός διάλογος για τον τόπο, «πέρα από τις διαφορές που υπάρχουν», με ένα «θετικό πρόσημο».

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρώπη, όπως αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «αυτό που αποδεικνύει η Ελλάδα είναι ότι μένει αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της», αλλά πρόσθεσε, σε μία αναφορά που μπορεί να εκληφθεί και ως αιχμή στην κριτική που δέχθηκε πρόσφατα από κόμματα της αντιπολίτευσης (και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη): «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν πρέπει να ξεχνούν και οι πολιτικοί αρχηγοί ότι αυτή η απόφαση να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης είναι και μια απόφαση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων».

«Επομένως, πάρα τις διαφορές, αυτή η απόφαση να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία είναι σημαντικό ότι την συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ.Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε μάλιστα στις δηλώσεις του με αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Οι παλαιότεροι θυμόμαστε πόσο αμφισβητήθηκε η απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ένταξη στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό σήμερα ότι η μεγάλη πλειοψηφία θέλει την Ευρώπη».

BINTEO EΡΤ1
Δείτε επίσης:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top